Publicat în Diverse, Societate

Amintiri de la nuntă

photo-256889_640.jpg

Nunțile, cu siguranță, nu mai sunt ca mai demult, din toate punctele de vedere. Asta nu este chiar un lucru rău, de ce ar fi ? Este frumos să vezi cum evoluează toate în timp și asta mă bucură pe mine, personal.

Anul acesta am fost invitat să fiu naș la nunta unui văr apropiat. Am fost la mai multe nunți până atunci (dar încă naș, niciodată :D). Desigur până acum mergeam la nuntă, nu prea știam despre ce e vorba în spatele lucrurilor, în spatele tuturor lucrurilor cochete.

Am fost plăcut surprins să văd că o echipă de filmare, o familie adevărată (chiar era o familie, din câte am înțeles), doi tineri și cei doi părinți filmau fără oprire de la începutul zilei și făceau fotografii celor mai frumoase momente care până la urmă sunt de neuitat.

Era ca și o echipă profesionistă, zic eu, de parcă m-aș fi uitat la „Se strigă darul!”. Camere mici într-o parte și alta, împânzind toată sala, care era un cort superb. Camera mobilă mereu „mobilă” :D. Mereu pe drumuri.

De muzică nici nu zic. Nu era muzică live, ce-i drept, dar a fost totuși destul bine. Dar per total a fost bine, muzică nouă, de petrecere, de nuntă. Tot ce trebuie ca să te simți bine.

Chiar azi am primit albumul care conține PATRU!!! Cd-uri, dar încă nici pe acelea nu a încăput tot materialul. M-am uitat la ele, din mare și chiar m-am simțit din nou parcă acolo.

Doar atât am vrut să evidențiez din postarea de astăzi, faptul că tehnologia  a evoluat și a reușit să facă lucruri impresionante. Iar, dacă există puțin talent și plăcere pentru ceva de acest gen, poți să te numești profesionist. Și faptul că acest talent și această tehnologie mai aduc și bani frumoși, frumoși e și mai bine. 🙂

P.S.:Am uitat de album, care era cât un televizor mai mic. Imagini mari și frumos organizate în ditamai pagina. Paginile groase groase de carton, culori și nuanțe de îți tau răsuflarea.

Image source: jarmoluk

Reclame

Autor:

Am decis și eu în sfârsit să îmi deschid un blog. Nu știu ce impact va avea, nici nu vreau să aibă unul. Doar atât vreau, să îmi împărtășeșc părerile și gândurile!

20 de gânduri despre „Amintiri de la nuntă

 1. Puțin mai mult talent aș zice. Până la a ajunge profesionist trebuie multă investiție în aparatură în primul rând, că nu poți filma o nuntă sau orice eveniment de genul ăsta cu o săpunieră. Ș-apoi, degeaba ai tu scule de nu știu câte milioane, dacă nu ai ochi. Am mai văzut pozari d-ăștia de se dau mari fotografi și nu știu că miresei nu trebuie să-i iasă crengi sau stâlpi din cap în poză.

  Apreciază

  1. Sigur, începi de jos, dar după… dintr-o noapte de la o nuntă te-ai făcut cu o aparatură aproape de ultimă generație. Aici nu a fost așa cum spui, chiar au fost profesioniști, au avut grijă la detalii, de parcă au fost niște regizori acolo 😀 Serios, dădeau indicații unde să stea lumea, mireasa, tortul etc.

   Apreciază

   1. Aici te contrazic. Ideea e că nu faci banii de aparatură dintr-o noapte la o nuntă. Adică îi faci, probabil din vreo 2-3, dar tu deja trebuie să ai aparatură, nu te duci cu orice aparat ca să scoți bani să cumperi altceva. Începi de jos…. întâi cu poze pe ici pe colo, mai pe moca pe la cunoscuți, apoi te gândești să scoți niște bănuți. Vecina are un botez, nu vrea ceva soft, doar ceva de bun gust, tu ești ăla. Nu poți cere 50 de milioane de prima dată, le iei ușurel cu prețul, până începi să prinzi poziții, editare, încadrare … abia mai târziu câștigi cu adevărat. Oricum, sunt oameni făcuți pentru asta. Îți trebuie imaginație, al dracu de multă imaginație și cunoștințe în programele de editare. Plus că trebuie să știi cum să lucrezi cu oamenii. Uite, de exemplu, citeam pe fb într-un grup de fotografi (nu mă întreba ce caut acolo) că un nene fotograf de nuntă nu știe ce să le facă mirilor să se relaxeze. Sunt foarte timorați și nu par naturali în nicio poziție în care îi pune :)) Și mai citeam una, că un alt nene profi (cică) nu știe cum să le spună mirilor c-a pierdut pozele de la nuntă. Absolut toate și nu le mai poate recupera. Deci există și-un risc enorm.
    Am limbariță și chef de scris romane :)) Sorry.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Scuză-mă!!! WordPress-ul a înnebunit la propriu. Fără niciun motiv, ia comentarii și le bagă la spam. Cred că va trebui să mă uit mai des la secțiunea spam ca să nu fie probleme. 😦 Eu m-am referit la faptul că începând pe ici colo, ajungi într-un moment și la o nuntă (poate cu cerințe mai mici sau nu) dar de acolo începând aparatura este absolut necesară și cred că atunci există un buget pentru. Așa cum ai spus, riscurile există cu siguranță.
   Și încă o dată scuză-mă pentru neplăcerea creată de Wp.

   Apreciază

   1. Nu știu exact, nu știu dacă am un anume motiv. Prea multa lume, implicit prea multă bârfă și prea multă muzică sifilitica de compozitori nebuni 😀 (pur și simplu nu-mi place muzica de petrecere; deloc!)

    Apreciat de 1 persoană

 2. Ai spus doar vorbe dar DARUL…CAT A FOST DARUL PE CARE L-AI DAT …asta n-ai spus-o ?! De fapt , daca ma gandesc c-ai primit genul acela de ” album ” , cred c-a fost destul de…consistent 😉 . Ai mare dreptate , nuntile nu mai sunt…ce-au fost odata , au devenit intre timp doar …chestii de afaceri , chestii de afaceri ce implica prin ele insile niste echipe de ” specialisti ” in chestii dintr-astea . Nuntile de ” pe vremuri ” aveau insa si ele ceva ” specialisti ” in asa ceva insa…aia erau ceva mai arhaici decat astia de azi . In calitatea dumitale d e nas , probabil c-ai fi primit odata pe an , un curcan , un miel , un purcelus , un tort , o damigeana cu vin …ma rog ceva acolo , suficient d e …” consistent ” insa , am amintit asta doar pentru a-ti demonstra faptul ca…si pe vremuri nuntile erau , cam la fel ca cele de azi ….probabil mai putin la ” consistenta ” darului caci…daca se prindeau aia de la Militia Economica…dracu-i lua pe TOTI nuntasii 😉 ! Sincer sa fiu , inca nu ma prind care-i d e fapt schepsisul postarii : este vorba despre o nostalgie a vremurilor cand se faceau nunti…ca pe timpul lui Mos Ion Roata si Unirea 😉 sau , este vorba despre oarece reclama la…ceva . Sper sa NU deoarece pentru un tip ce abia si-a deschis blogul….. zic si eu . Fara suparare Cristian !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu am precizat „darul” deoarece nu are relevanță să dau astfel de amănunte. Albumul nu l-am primit ca să îl păstrez ci doar să mă uit prin el. Cu siguranță, NU este vorba de nicio reclamă. În postare e vorba despre faptul că mi-a plăcut mult munca fotografilor și a DJ-ului totodată. Nu am dat niciun nume, după cum se observă, nici nu îi cunosc, doar atât admir munca depusă de ei.
   Nu este nicio supărare.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s